Zatik consiglia:
Iniziativa Culturale:

 

 

Oggetto: 5 SMS-URI PENTRU O MOLDOVA DEMOCRATA!
Moldova Foundation, Washington, DC- Comunicat de presa
13 iulie 2009
http://foundation.moldova.org/evenimente/rom/126/
5 SMS-URI PENTRU O MOLDOVA DEMOCRATA!
Actiune de mobilizare a voturilor pentru alegerile din 29 iulie 2009 in Republica Moldova

Fundatia Moldova din Washington, in colaborare cu organizatii ale diasporei din America de Nord si Europa, a lansat campania de mobilizare a voiturilor: “5 SMS-uri pentru o Moldova democrata!”

Aceasta initiativa civica si apolitica are drept scop indemnarea unui numar cat mai mare de cetateni ai Republicii Moldova sa participle pe 29 iulie 2009 la alegerile parlamentare repetate.

“Nu este doar un drept, dar si o datorie cetateneasca sa participam la vot pe 29 iulie. Vrem sa mobiliam sutele de mii de conationali sa participle la votare in pofida faptului ca autoritatile de la Chisinau ne-au creat obstacole – alegeri in zi de lucru pentru noi, cei de peste hotare, precum si refuzul de a deschide sectii de votare in afara misiunilor diplomatice si consulare, mai ales in tarile unde nu avem ambasade (Canada, Irlanda, Spania), dar unde-s acreditate ambasadele Moldovei din tarile invecinate,” a spus Vlad Spânu, presedintele Fundatiei Moldova.

Organizatorii acestei actiuni indeamna cetatenii Republicii Moldova de peste hotare sa identifice cel putin alte cinci persoane pe care le vor indemna prin intermediul SMS-ului, Twitter, Facebook (sau alte mijloace de comunicare) sa mearga la votare indifferent unde se vor afla – fie in strainatate, fie rudele si prietenii lor din Republlica Moldova.

“Diaspora moldoveneasca din Canada nu a participat de-a lungul anilor la alegerile din Republica Moldova din lipsa unei ambasade sau unui consulat aici. Pentru a pleca la Washington sau New-York este nevoie de vize; in plus, cheltuielile legate de deplasarea in SUA sunt considerabile. Cu toate acestea, comunitatea noastra organizeaza un grup de alegatori care vor merge in SUA sa-si dea votul in ziua de 29 iulie, a declarat Ala Mîndîcanu, preşedinta Asociaţiei „Comunitatea Moldovenilor din Quebec”.

“Vom contacta fratii si surorile, parinti si bunici, vecinii si prietenii nostri care se afla acasa dar care nu-s hotarati sa mearga la alegeri, rugandu-i sa nu fie indiferenti. Doar asa vom putea schimba lucrurile in Moldova spre bine,” a spus Tatiana Nogailic, presedinta Asociatiei Assomoldave din Italia.

"Venim cu rugamitea catre toti cei carora le pasa de viitorul Moldovei sa se implice in aceasta campanie si sa-si ia angajamentul de a convinge pe cinci prieteni, rude de acasa sa mearga la vot. Sa spunem 'DA' hotarat democratiei, libertatii si adevarului in Republica Moldova!" - a declarat de la Dublin Ion Stamati, reprezentant al Comunitatii Basarabenilor din Irlanda.

Textul SMS-ului (email-ului) sugerat:

“Nu fi indiferent, voteaza pe 29 iulie! Soarta copiilor nostri e in mainile noastre! Voteaza pt o Moldova democrata! Trimite acest mesaj la 5 prieteni.”

* * *

Se discuta 5 SMS-uri pentru o Moldova democrata! pe:

Forum Moldova: http://forum.moldova.org/index.php?showtopic=480&st=0#entry880
Twiter: https://twitter.com/MDFoundation
Facebook: http://www.facebook.com/pages/Moldova-Foundation/212816835275




ASSOMOLDAVE
Tatiana Nogailic
wind.3294754598
fax. 0662276333
SKYPE: nogailic
mail:assomoldave@gmail.com
http://picasaweb.google.it/assomoldave
http://assomoldaveroma.blogspot.com
http://www.facebook.com/Nogailic.Tatiana.Assomoldave
http://www.youtube.com/profile?user=ASSOMOLDAVE&view=videos

Mpldav a foundation

 
Il sito Zatik.com è curato dall'Arch. Vahé Vartanian e dal Dott. Enzo Mainardi;
© Zatik - Powered by Akmé S.r.l.